1/2 kg kuřecích prsíček
| dle chuti: sůl a pepř
| nálev:
| 3 celé vejce
| 5 polévkových lžic hladké mouky
| 5 polévkových lžic solamylu
| 1 polevkové lžíce koření kuře na pečení nebo grilovací koření na kuře
| dle chuti: worchestrová, soj. omáčka, vegeta
| dle chuti: česnek
| 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Kuřecí škvarky:
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Necháme v nálevu marinovat min. 3 hodiny. Do rozpáleného oleje vkládáme maso a zvolna smažíme.
Do misky si nachystáme dip nebo oblíbenou studenou omáčku např. tatarskou smíchanou se zakysanou smetanou, do které dle chuti můžeme přidat chilli koření. Párátky napícháváme maso a máčíme v připravené omáčce.
Podáváme teplé i studené.
Velice dobrý dip je smíchání 1 lučiny s 1-2 lžícemi salsy. Tento dip je moc dobrý také s brambůrkami nebo s mexickou tortillou.
Fotky receptu Kuřecí škvarky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!