Postup přípravy receptu Kuřecí špíz s arašídovou omáčkou:
Kuřecí maso nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Maso krájíme mírně přes vlákno a dobře nabroušeným nožem. Špejle před grilováním namočíme do studené vody, vyhneme se tak situaci, kdy nám dřevo začne hořet během přípravy masa. Maso napíchneme na špejle. 3 lžíce sójové omáčky a 1 lžičku chilli pasty smícháme a špízy ve směsi asi 30 minut marinujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Arašídy rozmixujeme najemno. V pánvi rozpálíme olej, cibuli a arašídy orestujeme. Přidáme utřený česnek a kokosové mléko, citronovou šťávu, cukr, sůl, zbylou sójovou omáčku, chilli pastu a povaříme. Špíz položíme na rozpálený rošt pokrytý alobalem a z obou stran asi čtyři minuty grilujeme, až je maso propečené a s kůrčičkou. Masové špízy servírujeme s připravenou omáčkou a měsíčkem citronu nebo limetky.