Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí srdce a žaludky se smetanou a paprikou:
500 g kuřecích srdíček
| 500 g kuřecích žaludků
| 1 cibule velká
| 150 ml zakys. smetany
| 1 lžíce sladké papriky
| 1 lžíce rajského protlaku
| 3 lžíce hl. mouky
| 3 lžíce prtrželky
| 4 nová koření
| 8 pepřů
| sůl
| 1,5 l vývaru
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Kuřecí srdce a žaludky se smetanou a paprikou:
Čisté droby vložíme do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem z kostky, přidáme celý pepř a nové koření. Zvolna uvaříme doměkka.
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Zelenou petrželku omyjeme a jemně usekáme.
Připravíme si cibulovou jíšku s paprikou. Na pánvi, na mírném ohni, rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibulku a zvolna ji orestujeme do světle žluté barvy. Potom vmícháme jednu rovnou lžíci sladké mleté papriky, rychle promícháme a přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání směs ještě asi 1 minutu restujeme, potom ji odstavíme a necháme vychladnout.
Jakmile jsou kuřecí drůbky měkké, vývar přecedíme a zahustíme cibulovou jíškou. Přidáme rajčatový protlak a opět zvolna povaříme asi 20 minut. Nakonec do omáčky vložíme měkké drůbky a usekanou petrželku.
Pokrm podáváme s těstovinami, zdobíme lžící zakysané smetany a petrželkou.
Fotky receptu Kuřecí srdce a žaludky se smetanou a paprikou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!