Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí srdíčka po čínsku:
500 g kuřecí srdíčka
| dle chuti: sojová omáčka
| dle chuti: plátky česneku (sušené nebo čerstvé)
| 1 menší pórek
| dle chuti: různé barvy paprik (červéná, žlutá, zelená)
| 1 hrst sušených hub
Postup přípravy receptu Kuřecí srdíčka po čínsku:
Srdíčka opláchneme, můžeme odkrojit blanky a rozkrájíme napůl. Do misky vlijeme sojovou omáčku (tak aby, byla srdíčka víceméně pokryta - tzn. půl až celou lahvičku sojové omáčky), vložíme srdíčka a promícháme s nakrájenými plátky česneku (obvykle 2-3 stroužky, kdo má rád ostřejší i více). Zároveň si do vody namočíme houby. Srdíčka by se měla ca 1 hodinu marinovat, ale není to nutné. Dále si nakrájíme pórek na kolečka a papriky na kostičky. Do hrnce nalijeme olej a rozpálíme jej, poté vložíme srdíčka a zprudka orestujeme (pozor stříká, přiklopíme) Vlijeme zbytek sojové omáčky s česnekem a přidáme zeleninu a namočené houby. Dále dusíme asi 20 minut a dle potřeby podléváme vodou. Pokud chceme vytvořit hustší omáčku vsypeme hotovou jíšku (nebo rozmícháme hl. mouku s vodou). Nesolíme nebo jen velmi mírně. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Kuřecí srdíčka po čínsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!