Použité suroviny receptu Kuřecí vývar se špekovými knedlíčky:
200 g kuřecího masa
| 80 g umletých vepřových škvarků
| 1 lžička vejce
| 1 lžička solamylu
| 3 lžíce strouhanky
| 2 mrkve
| 1 cibule
| 1 svazek petrželky
| sůl a pepř
| 1 lžička vegety
Postup přípravy receptu Kuřecí vývar se špekovými knedlíčky:
Kuřecí maso očistíme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka společně s kolečky mrkve a kousky cibule.
Maso vyndáme, obereme od kosti a nakrájíme na kousky. V míse je smícháme s umletými škvarky, vejcem, strouhankou a solamylem a nasekanou petrželkou.
Směs osolíme a vytvarujeme knedlíčky.
Škvarkové knedlíčky vrátíme do vroucího vývaru a uvaříme doměkka. Hotové knedlíčky plavou.
Polévku dochutíme vegetou.
Fotky receptu Kuřecí vývar se špekovými knedlíčky: