Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 30 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí žaludky a srdíčka na paprice:
500 g kuřecích žaludků
| 500 g kuřecích srdíček
| 3 lžíce hl. mouky
| 1 lžíce sladké papriky
| 3 lžíce petrželky
| 1 lžíce protlaku
| 150 ml zakys. smetany
| 1 cibule velká
| 4 nová koření
| 8 pepřů
| 1,5 l zelenin. vývaru
| 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu Kuřecí žaludky a srdíčka na paprice:
Kuřecí žaludky a srdíčka vložíme do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem z kostky, přidáme celý pepř a nové koření. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka.
Oloupeme si cibuli, kterou nakrájíme na jemné kostičky. Zelenou petrželku jemně usekáme.
Připravíme si cibulovou jíšku s paprikou. Na pánvi, na mírném ohni, rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibulku a zvolna ji orestujeme do světle žluté barvy. Potom vmícháme jednu rovnou lžíci sladké mleté papriky, rychle promícháme a přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání směs ještě asi 1 minutu restujeme, potom ji odstavíme a necháme vychladnout.
Jakmile jsou kuřecí drůbky měkké, vývar přecedíme a zahustíme cibulovou jíškou. Přidáme rajčatový protlak a opět zvolna povaříme asi 20 minut. Nakonec do omáčky vložíme měkké drůbky a usekanou petrželku.
Fotky receptu Kuřecí žaludky a srdíčka na paprice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!