Postup přípravy receptu Kvašáky:
Dávka je orientační na 4 litrovou sklenici, záleží na velikosti okurek, jak vyplní objem sklenice. Okurky , všechny listy a kopr dobře omyjeme. Okurky vidličkou na několika místech propíchneme. Na dno sklenice dáme 2 listy křenu, pár listů višně, vinné révy, část nakrájeného česneku a okurky, které těmito výše jmenovanými surovinami prokládáme až k hrdlu láhve. Končíme opět dvěma křenovými listy, které okurky zároveň drží. Svaříme vodu se solí a vlažným nálevem zalijeme okurky tak, aby bylo vše ponořené. Dáme na teplé místo. Hotové kvašáky by měly být asi tak do týdne, záleží na umístění. Na řezu jsou sklovité a chutnají výborně.
Fotky receptu Kvašáky:
Fotky vložil: rojana,piskotik,epospa,vilka