Vložil: | Vydrysek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 19 |
|
|
Použité suroviny receptu Kvašené okurky:
1 kg tvrdých okurek „nakládaček“
| 5 – 6 neoloupaných stroužků česneku, rozdrcených
| 2-3 květenství kopru se stonkem
| 3-4 čerstvé (nebo sušené) červené chilli papričky
| 2-3 bobkové listy
| sůl
| několik vinných listů
Postup přípravy receptu Kvašené okurky:
Okurky 1 minutu blanšírujeme ve vroucí vodě. Poté je naskládáme do sklenic a prokládáme je česnekem, koprem, chilli papričkami a bobkovými listy. Mezitím si připravíme nálev – svaříme vodu se solí, přičemž na 500 ml vody připadne 1 1/2 lžičky soli.
Okurky naskládáme do sklenic a zalijeme nálevem, navrch položíme vinné listy a zatížíme, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém, dobře větraném místě 1-2 týdny kvasit. Jakmile kvašení začne, nálev se zakalí. Kvasný proces je dokončen, když se nálev začne čistit. Sklenici pevně uzavřeme a uskladníme. Okurky jsou ihned k jídlu.
Fotky receptu Kvašené okurky:
Fotky vložil: piskotik,epospa,vilka,Nandiči