Postup přípravy receptu Kvašený zimní salát:
Zelí odkrojte od košťálu a košťál uschovejte v chladničce. Můžete ho usmažit spolu s dalšími nastřádanými zeleninovými zbytky později. Listy zelí nakrájejte na větší čtverečky, cibuli na větší kousky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle na dlouhé nudličky. Feferonky nastříhejte nůžkami na proužky nebo je nahraďte práškovou paprikou, česnek prolisujte. Nakrájenou zeleninu osolte, přidejte Glutasol, promíchejte a směs napěchujte do tří až čtyřlitrové láhve až po okraj. V trošce vody rozmíchejte mouku a přidejte ji do studené vody na záliv. Mouka se přidává proto, aby se urychlilo kvašení. Vodu s moukou nechte přejít varem a vychladlou nalijte do láhve. Hrdlo láhve přikryjte víčkem nebo talířkem a láhev uložte u zdroje tepla. Po třech až pěti dnech by mělo být zelí zkvašené (při nižších teplotách se doba kvašení prodlužuje. Než uložíte láhev do chladné místnosti, zelí ochutnejte; jeho chuť by měla být kyselá, mírně pálivá a kvašená. Uložením láhve v chladnu přerušíte kvašení a salát vydrží, pokud budete chtít, celou zimu. Místo zelí můžete dát zkvasit kedlubny nakrájené na tenké plátky.