Použité suroviny receptu Květák se sýrovou čepicí:
1 květák
| 1 malá plechovka hrášku
| 250 ml šlehačky
| 2 vejce
| 1 dcl mléka
| 50 gr hl. mouky
| 150 gr strouhaného sýra
| 50 gr másla
| sůl, pepř, vegeta
Postup přípravy receptu Květák se sýrovou čepicí:
Květák uvaříme, rozebereme na růžičky, dáme do zapékací misky, přidáme hrášek, zalijeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem rozmíchaným s vajíčky a zapečeme na 180 st. cca 25 minut.
Bešamel - uděláme světlou máslovou jíšku, zalejeme mlékem a smetanou a dochutíme. Necháme ještě provařit.
dělám taky obdobně, ale do trochu vychladnutého bešamelu zamíchám nahrubo nastrouhaný sýr, na kostičky ev. šunku, dva žloutky a nakonec vmíchám sníh s bílků, pozor pak v míse při zapékání nakyne.