Použité suroviny receptu Květáková krémová polévka se slaninou:
1 menší květák (asi 500 g)
| 1 litr čiré polévky z kostky
| 100 g libovější anglické slaniny
| 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 3 lžíce hladké mouky
| 1 kelímek (200g) smetany ke šlehání
| sůl
| bílý pepř
| strouhaný muškátový oříšek
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Květáková krémová polévka se slaninou:
Očistit a omýt květák a rozebrat ho na malé růžičky, které 10 minut povaříme v připraveném vývaru. Slaninu nakrájet na drobné kostičky a na suché pánvi ji vypéct dokřupava. Květák scedit a polévku, ve které se vařil dát stranou. Dvě třetiny květákových růžiček rozšlehat elektrickým šlehačem na kaši.
V hrnci zahřát tuk a na něm zpěnit mouku. Za stálého míchání přilít ¾ litru vývaru z květáku. Potom přimíchat smetanu a květákové pyré a vše nechat asi 5 minut povařit. Polévku ochutit solí, pepřem a muškátem a přidat zbytek květákových růžiček.
Polévku podáváme posypanou slaninou a nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Květáková krémová polévka se slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!