Použité suroviny receptu Květáková polévka s kari:
300 g květáku
| 50 g másla
| 80 g hladké mouky
| 2 masoxy
| 2 lžičky kari soli
| Vegeta
| petrželka
| sůl
| 1 1/4 l vody
| 1 dl mléka
Postup přípravy receptu Květáková polévka s kari:
Očištěný a opláchnutý květák dáme vařit do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Květák ocedíme (vývar schováme) a po okapání nakrájíme na drobné kousky. Z rozehřátého másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme kari koření a ihned zalijeme vývarem z květáku, rozšleháme a vaříme. Ke konci varu přidáme mléko a květák a nakonec dochutíme polévkovým kořením a rozsekanou petrželkou.
Fotky receptu Květáková polévka s kari:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!