Postup přípravy receptu Květákové smaženky s hráškem, kukuřicí a šunkou:
Omytý a očištěný květák rozdělíme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Hrášek a kukuřici slijeme a necháme okapat. Pokud použijeme mražené, krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Omytou petrželku a oloupanou cibuli jemně usekáme. Šunku nakrájíme na drobno. Květák usekáme na kousíčky velikosti hrášku. Z vajec, mouky, soli, pepře, mléka rozmícháme táhlé těsto, do kterého postupně vmícháme směs květáku, hrášku, kukuřice, cibule a šunky. Do rozpáleného oleje postupně klademe vždy malou sběračku směsi, rozmáčkneme na placičky a smažíme po obou stranách dozlatova. Příloha: vařené brambory a zeleninový salát.