Použité suroviny receptu Kynutá bábovka s Margot a džemem:
350 g hladké mouky
| 30 g droždí
| 150 ml vlažného mléka
| 1 lžíce krupicového cukru
| 60 g rozehřáté Hery
| špetka soli
| džem podle chuti
| 2,5 Margotky
| 50 g rozehřátého másla nebo Hery na pokapání (zaplní bábovkovou formu o objemu 1,4 litru. Máte-li formu větší, uplácejte těsta (i náplně) trošku víc)
Postup přípravy receptu Kynutá bábovka s Margot a džemem:
Do vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten pak přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a vypracujeme vláčné těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na placku, na níž pak natřeme džem,na džem nastrouháme Margotky a ty pak ještě pokapeme rozehřátým máslem. Kraje placky trochu přehneme dovnitř a zavineme do rolády, kterou pak opatrně přemístíme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 45 min. při 180 °C.(horkovzduch).
Fotky receptu Kynutá bábovka s Margot a džemem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!