Postup přípravy receptu Kynutá bábovka s tvarohem z domácí pekárny:
Mléko s rozmíchaným vejcem dáme do nádoby domácí pekárny. Přidáme vlažné rozpuštěné máslo, nasypeme mouku, do rohu dáme sůl a cukr. Doprostřed rozdrobíme droždí.
Těsto uděláme v domácí pekárně - program těsto.
Z tvarohu, cukru, solamylu a vajička umícháme náplň.
Z vykynutého těsta vyválíme obdélník a rozetřeme na něj náplň. Svineme je v rovnoměrnou roládu, kterou vložíme do vymaštěné bábovkové formy.
Před pečením bábovku necháme ještě asi 20 minut kynout.
Pečeme v teplejší troubě, později teplotu snížíme. Pokud se nahoře rychle peče, dopekáme ji přikrytou alobalem.
Bábovku můžeme plnit také jablkovou, marmeládovou nebo mákovou náplní.