Použité suroviny receptu Kynuté koláčky s rybízem:
1 vanil. cukr
| 80 g změklého másla
| 1 kostka droždí
| 100 g cukru moučka
| 3 žloutky
| 500 g hl. mouky
| sůl
| 200 ml mléka
| drobenka:
| 20 g cukru krupice
| 20 g másla
| 20 g hr. mouky
| náplň:
| 1 kostka tvarohu
| 1 vanil. cukr
| 100 g cukru moučka
| 1 vejce
| 100-150 g červeného rybízu
Postup přípravy receptu Kynuté koláčky s rybízem:
Mouku nasypeme do mísy, doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru a trochu vlažného mléka. V teple necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní suroviny a vařečkou vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme v teple hodinu kynout.
Z tvarohu, cukrů a vejce umícháme náplň. Těsto rozdělíme na vál na stejně velké kousky. Náplň rozdělíme na kousky těsta a pomocí prstů zabalíme, aby nám náplň nevytekla. Necháme 15 minut kynout.
Z másla, cukru a mouky si připravíme drobenku. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a do středu udělame malou jamku, kterou naplníme kuličkami rybízu. Povrch koláčků posypeme drobenkou, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 180 °C.
Recept je asi na 40 kousků kynutých koláčků.
Fotky receptu Kynuté koláčky s rybízem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!