Použité suroviny receptu Kynuté nutellové rohlíčky:
1/2 kostka kvasnic
| 0,25 l mléka
| 0,5 kg hladké mouky
| 1,5 dcl oleje
| špetka soli
| nuttella - doporučuju tu dražší, nevyteče!
Postup přípravy receptu Kynuté nutellové rohlíčky:
Uděláme si kvásek, který po vzejítí přidáme do mísy s 0,5 kg hladké mouky a 1,5 dcl oleje. Řádně promícháme a necháme těsto na teplém místě vykynout. Poté je rozdělíme na 4 díly. Každý díl postupně vyválíme do kruhu a rádýlkem kruh rozkrojíme na osm částí-trojúhelníků. Celkem budeme mít 32 rohlíčků. Na vnější stranu (na tu širokou) každého z nich dáme po lžící nutely a smotáme směrem ke středu a vytvoříme rohlíček. Rohlíčky klademe na plech (nevymašťujeme), pečeme na 180 °C do mírného zhnědnutí.
Pro mlsounky nebo větší rodinky doporučuju udělat raději z kila mouky. U nás jdou rohlíčky na dračku.
Fotky receptu Kynuté nutellové rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!