Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.05. 2021
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kynuté těsto na pečené pokrmy

fotka Kynuté těsto na pečené pokrmy
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Kynuté těsto na pečené pokrmy:

500 g polohrubé mouky  | 100 g másla nebo rostlinného tuku  | 30 g droždí  | 80 g pískového cukru  | 1 ks vejce nebo žloutek  | 1/4 lžičky soli  | 250 ml mléka  | dle potřeby: tuk na vymazání plechu

Postup přípravy receptu Kynuté těsto na pečené pokrmy:

Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a umícháme na kašičku. Kvásek přikryjeme ubrouskem a necháme 5-10 minut kynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, zbylý cukr, vejce nebo jen žloutek, rozšlehaný ve zbylém mléce a rozehřátý tuk. Těsto vypracujeme širokou vařečkou s delším držadlem a hněteme ho, až se tvoří bubliny a nechytá se mísy (pro usnadnění práce použijeme elektrický hnětač). Vypracované těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě, při teplotě 25-30 °C,vykynout, během kynutí těsto několikrát promícháme. Dobře vykynuté těsto je lesklé, pružné, hladké a vmáčkneme-li do něho prst, uděláme důlek, který se ihned vyrovná. Z kynutého těsta vytvarujeme požadované tvary, přeneseme je na tukem vymazaný plech a necháme ještě chvíli kynout (podle velikosti pečiva 10 až 30 minut). Pečivo potíráme vejcem nebo tukem, až těsně před vložením do trouby. Pečivo dáme do předehřáté trouby na 180-200 °C. Po zapečení asi po 5-15 minutách (podle velikosti pečiva) teplotu snížíme, aby se pečivo stejnoměrně propékalo. Je-li koláč upečený, poznáme podle zlatavé barvy povrchu. U vyšších tvarů zjišťujeme propečení ještě píchnutím špejle nebo párátka do středu koláče. Upečený koláč necháme vychladnout na drátěné mřížce. Dáme-li ho hned na mísu, zvlhne. Koláč po vychladnutí můžeme podle chuti pocukrovat.



Fotky receptu Kynuté těsto na pečené pokrmy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kynuté těsto na pečené pokrmy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !