Postup přípravy receptu Kynuté vanilkové řezy:
Mouku dáme na vál, doprostřed vyhloubíme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které přelijeme vlažným mlékem a zasypeme lžičkou cukru. Necháme vzejít kvásek.
Potom přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
Asi v 1dl mléka rozmícháme pudink. Zbylé mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm cukr a máslo, přilijeme pudink, asi minutu povaříme a necháme vychladnout.
Vejce na náplň rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme do vychladlého pudinku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do pudinkové hmoty.
Zbývající máslo utřeme s cukrem, zbylými vejci a přidáme tvaroh s mandlemi.
Těsto rozválíme na vymaštěný plech, potřeme tvarohem, na ten navrstvíme pudink a při 200°C pečeme přibližně 50 minut.
Necháme vychladit a můžeme podávat.