Postup přípravy receptu Kynutý koláč s tvarohem:
Mléko zahřejeme a rozpustíme v něm droždí. Zakryté necháme asi 10 minut vzejít. V míse smícháme 250 g mouky, 50 g cukru a špetku soli. Přilijeme drožďové mléko a olej a elektrickým hnětačem uhněteme hladké těsto. Zakryjeme je a na teplém místě necháme 30 minut kynout. Mezitím smícháme zbylou mouku, 50 g cukru a špetku soli. Přidáme tuk, vypracujeme drobenku a odložíme ji do chladu.
Smícháme dohromady tvaroh, smetanu ke šlehání, zbylý cukr, vejce, krupici, citronovou šťávu a kůru. Kynuté těsto znovu dobře prohněteme.
Pečicí plech vymastíme, těsto na něm rozválíme a necháme ještě asi 10 minut kynout. Těsto potřeme tvarohem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě(200 °C) 30 až 35 minut. Necháme zchladnout a můžeme ještě poprášit moučkovým cukrem.