Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
![4.15/10, hlasovalo 13 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.15/10, hlasovalo 13 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.15/10, hlasovalo 13 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.15/10, hlasovalo 13 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.15/10, hlasovalo 13 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.15/10, hlasovalo 13 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.15/10, hlasovalo 13 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.15/10, hlasovalo 13 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.15/10, hlasovalo 13 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutý koláč se švestkami:
500 g polohrubé mouky
| 70 g cukru
| 20 g droždí
| 250 ml mléka
| 100 g tuku
| 2 žloutky
| špetka soli
| podle chuti: švestky
Postup přípravy receptu Kynutý koláč se švestkami:
Mouku prosejeme do mísy, uděláme v ní důlek, do kterého dáme cukr, rozdrobené droždí a zalijeme částí vlažného mléka. Necháme droždí vzejít. Pak přidáme zbytek mléka, žloutky, rozpuštěný tuk a špetku soli. Vypracujeme středně tuhé těsto, které necháme vykynout. Těstem pak naplníme plech, necháme ještě chvíli kynout. Poklademe rozpůlenými naříznutými a odpeckovanými švestkami. Posypeme drobenkou nebo mákem s cukrem, dáme do vyhřáté trouby.
Fotky receptu Kynutý koláč se švestkami:
Fotky vložil: mikejla,Natural,VendaD,vilka,Dadulina,kacice