Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutý makový koláč s drobenkou:
Těsto:
| 500 g hladké mouky
| 1 balení droždí
| 80 g cukru
| 200 ml mléka
| 100 g Hery
| 1 vejce
| 1 špetku soli
| z 1 citronu kůra
| dle potřeby: tuk na vymazání
| Náplň:
| 1/2 l mléka
| 250 g mletého máku
| 1 vejce
| 50 g Hery
| 2 lžíce meruňkové zavařeniny
| Drobenka:
| 300 g hladké mouky
| 150 g cukru, 1 vanilkový cukr
| 200 g másla
Postup přípravy receptu Kynutý makový koláč s drobenkou:
Do mísy vsypeme mouku, uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžičku cukru, polovinu vlažného mléka a necháme asi 15 minut kynout. Ve zbytku mléka rozpustíme tuk, přidáme zbylý cukr, sůl kůru a vejce, přidáme k mouce a zpracujeme. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím uvedeme do varu mléko, ve kterém necháme nabobtnat mák. Pak zcedíme a mák smícháme s vejcem a tukem. Pak zpracujeme drobenku. Na vymaštěném plech vyválíme placku, propícháme a potřeme zavařeninou. Naneseme nádivku a posypeme drobenkou. Necháme ještě asi 5 minut kynout. Pečeme při 175-200 °C 30-40 minut.
Fotky receptu Kynutý makový koláč s drobenkou:
Fotky vložil: liddduska,sylver,jelena