Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutý švestkový koláč se skořicí a oříšky:
těsto
| 300 ml mléka
| 10 lžiček cukru
| 1 kostka droždí
| 500 g polohr. mouky
| 2 lžíce skořice
| 2 vejce
| sůl
| 200 ml oleje
| drobenka
| 150 g hrubé mouky
| 100 g másla
| 150 g cukru
| hrst mletých oříšků
Postup přípravy receptu Kynutý švestkový koláč se skořicí a oříšky:
Do vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, přikryjeme a necháme vzejít.
V míse smícháme mouku se solí a skořicí, přidáme celá vejce, olej a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné, spíše řidší těsto, podle potřeby můžeme přidat mouku. Necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou dáme na jeden plech vyložený papírem na pečení a rukama nebo válečkem roztáhneme po celém plechu. Poklademe rozpůlenými švestkami řeznou stranou nahoru a posypeme drobenkou. Necháme ještě kynout asi 15 minut na plechu a pak upečeme (190°C, 15 minut). Sypeme drobenkou.
Fotky receptu Kynutý švestkový koláč se skořicí a oříšky:
Fotky vložil: uschi3,Natural,MichelePrg,damami