Postup přípravy receptu Kynutý tvarohový koláč s meruňkami:
Prosejeme mouku. Do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. V teple necháme vzejít kvásek.
Pak přisypeme cukr i špetku soli, přilijeme zbylé mléko a přidáme vejce, žloutky i rozpuštěné máslo. Ingredience zpracujeme na hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple, přikryté utěrkou, půl hodiny kynout.
Tvaroh smícháme s vejci i oběma druhy cukru do hladkého krému.
Těsto rozválíme a rozprostřeme ho do pečícím papírem vyložené koláčové formy (30cm) a okraje prsty vyvýšíme. Na povrch rozetřeme tvarohovou náplň a poklademe ji měsíčky meruněk.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 180 °C do zezlátnutí.
Koláč ozdobíme kopečkem šlehačky a kouskem čerstvé meruňky.