Použité suroviny receptu Kysané zelí na alsaský způsob:
1 kg kysaného zelí
| 2 cibule
| 125 ml ryzlinku
| 125 ml vývaru
| 2 lžíce husího sádla
| 3 bobkové listy
| 4 jalovčinky
| 250 g prorostlé slaniny
| 6 uzených kotlet
| 3 klobásy
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Kysané zelí na alsaský způsob:
Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět krájenou cibuli, přidáme zelí a necháme dusit. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme bobkový list, jalovčinky a přikryté dusíme 30 minut. Slaninu vcelku položíme na zelí a dusíme ještě 45 minut. Na dalších 20 minut přidáme klobásy a kotlety. Zelí opepříme a dochutíme solí. Tuto alsaskou specialitu zvanou Choucrouit upravíme na mísu spolu s vařenými brambory.
Fotky receptu Kysané zelí na alsaský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!