Postup přípravy receptu Kýta se žampiony a sýrovou omáčkou:
Nejdříve si připravíme sýrovou omáčku. Z mouky a vřelého mléka připravíme bešamel, do kterého zavaříme jemně nastrouhaný sýr. Necháme vychladnout, vmícháme žloutek a polovinu másla.
Na zbylém másle s olejem orestujeme očištěnou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli, vložíme maso vcelku a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a šťávou ze žampionů a dusíme doměkka.
Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, které pak zdobíme na plátky nakrájenými žampiony. Do šťávy pak přidáme sýrovou omáčku, zahřejeme pouze k bodu varu, aby se nesrazila, dochutíme, hustotu upravíme vývarem a procedíme zpět na maso.