Použité suroviny receptu Kýta z jehnětě s provensálskými bylinkami:
2,5 kg jahněčí kýty
| 1 kg brambor velkých
| 3 str. česneku
| 3 hrsti petrželky
| 1,5 l vývaru ze slepice
| sůl
| pepř
| máslo na vymazání
| tuk na potření kýty
Postup přípravy receptu Kýta z jehnětě s provensálskými bylinkami:
Kýtu potřete tukem, osolte a opepřete ji.
Brambory oškrábejte a nakrájejte je na velmi tenké plátky. Rozložte je do vymazaného pekáče. Česnek prolisujte na brambory, petrželku nakrájejte a posypte s ní brambory s česnekem. Vše osolte a opepřete a přelejte vývarem tak, aby téměř zakryl brambory. Na brambory do pekáče položte kýtu, dejte do trouby vyhráté na 200 st. C a pečte 45 minut. Pak kýtu obraťte a přilejte vývar, pokud jej brambory absorbovaly příliš mnoho. Pečte dalších 45 minut až je kýta po obou stranách hnědá a povrch brambor je nazlátlý.
Fotky receptu Kýta z jehnětě s provensálskými bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!