Použité suroviny receptu Labužnická játrová sekaná:
500 g vepřových jater (možno i drůbeží)
| 150 g zakysané smetany
| 3 vejce
| 100 g strouhanky
| hrst ovesných vloček jemných
| kus pórku pokrájeného na kostičky
| kousek uzeniny pokrájené na kostičky
| 0,5 dcl oleje
| 1 lžička vegety
| 1 lžička soli
| majoránka
| pepř
| 4 stroužky česneku
| 1 lžíce kečupu
Postup přípravy receptu Labužnická játrová sekaná:
Strouhanku jemně opražíme. Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy (biskupský chlebíček). Pečeme v mírné troubě asi 30 minut. Podáváme teplé s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky a různými saláty nebo studené s chlebem, houskou, vekou a okurkou.
Fotky receptu Labužnická játrová sekaná:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!