Postup přípravy receptu Labužnická telecí játra:
Oloupané mandle příčně nakrájíme a na suché pánvi s cukrem opražíme na světlý karamel. Přendáme je na talířek. Na téže pánvičce rozpustíme cukr, necháme slabě zkaramelizovat a zalijeme lžící vody. Pak přidáme máslo, koňak a vložíme na plátky nakrájený pomeranč a jablko. Oboje prohřejeme po bou stranách. Nesmí se vařit. Oboje dáme stranou.
Odblaněná játra slabě osolíme, poprášíme moukou a na másle opečeme na každé straně 3 min. Játra přendáme na talíř, šťávu zalijeme lžící vody a povaříme. Má jí být jen tolik, co se zachytí na mase, nena talíři. K nahřátému ovoci přidáme lžíci ušlehané neslazené smetany, promícháme a podáváme na dezertním talířku jako přílohu. Podáme s toasty.