Použité suroviny receptu Lahodná cibulová polévka:
8 větších cibuli (můžou být různobarevné)
| 1/2 většího jablka
| 3/4 l vývaru (hovězího nebo telecího),
| 1/2 skleničky smetany
| 2 žloutky
| špetka soli
| špetka rozdrceného muškátového oříšku
| lžička mletého pepře
| 3 lžíce másla
| 8 krajíců chleba bez kůrky a máslo na jeho osmažení
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Lahodná cibulová polévka:
Cibuli nasekáme na drobno a osmažíme dozlatova na másle. Jablko oloupeme a nastrouháme na struhadle s většími oky. Cibuli a jablko vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Dusíme na malém plameni přibližně hodinu. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vlijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky. Necháme projít varem. Osmažíme nakrájený chléb na másle a polévku podáváme posypanou tímto osmaženým chlebem a zelenou petrželkou.
Fotky receptu Lahodná cibulová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!