Postup přípravy receptu Lahodné lanýžové řezy:
Čokoládové karamely, až asi na deset kousků, které si schováme na ozdobu, zahřejeme. Na mírném ohni vaříme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí. Po rozpuštění přilijeme do šlehací mísy, vychladíme, přikryjeme fólií na potraviny a necháme v chladu asi 8 hodin stát. Čokoládu najemno nastrouháme. Vejce a cukr vyšleháme do krému, prosijeme mouku a zamícháme. Zbývající smetanu a čokoládu opatrně vmícháme. Hmotu rozetřeme na vymaštěný plech. Pečeme asi 40 minut. Po upečení dobře vychladíme. Polevu necháme rozehřát v horké vodě. Hrušky necháme okapat a z poloviny omočíme v rozehřáté polevě, okapeme a necháme zatuhnout. Karamelovou šlehačku ušleháme dotuha, přimícháme ztužovač. Šlehačku rozetřeme rovnoměrně na vychlazený korpus. Část ušlehané šlehačky si schováme na ozdobení. Tu naplňtě do zdobícího sáčku a povrch koláče ozdobíme. Zbývající karamely rozpůlíme. Rozpůlenými karamelami a hruškami ozdobíme koláč.