Vložil: | Natural |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
![4.8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.8/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.8/10, hlasovalo 10 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![4.8/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.8/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.8/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.8/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Lahodné rohlíčky ke kávě nebo čaji:
200 g másla
| 120 g jemného krystalového cukru
| 3 žloutky
| dle chuti: trochu citronové kůry
| 30 g droždí
| asi 1/4 l mléka
| 1 špetka soli
| 80 g hrozinek
| Na obalení:
| 50 g mandlí, oloupaných a posekaných nebo koupené mandlové lupínky
| 50 g jemného krystalového cukru
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Lahodné rohlíčky ke kávě nebo čaji:
V míse umícháme do pěny máslo, přidáme žloutky, cukr, citronovou kůru a opět umícháme asi po 15 min. Potom přidáme z droždí vykynutý kvásek, přilijeme ohřáté mléko, přisypeme mouku, osolíme a vypracujeme přiměřeně tuhé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme ho na vlažné místo vykynout.
Z vykynutého těsta nakrájíme malé kousky, do každédo dáme dvě hrozinky a prsty vytvarujeme rohlíčky. Ty potřeme trochu našlehaným vejcem, vložíme potřenou stranou do mandlí smíchaných s cukrem a poskládáme na máslem vymazaný plech. Necháme znovu vykynout. Potom je v dobře vytopené troubě upečeme do růžova. Upečené pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Fotky receptu Lahodné rohlíčky ke kávě nebo čaji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!