Postup přípravy receptu Lahodné tuňákové chlebíčky:
Vejce vaříme 10 minut natvrdo, poté necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na kostičky. Tuňáka dáme okapat do síta a vymačkáme přebytečný olej nebo šťávu. Takto připravený tuňák rozmělníme v míse a přidáme opláchnutou a nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou cibuli. Přísady promícháme s připraveným vejcem a přidáme vypeckované nasekané olivy.
Směs zakapeme citrónovou šťávou a přimícháme smetanu. Osolíme a opepříme podle chuti.
Bagetu nakrájíme na asi 2 cm silné plátky. Salátové listy opláchneme a potrháme na kousky o velikosti chlebíčku. Chlebíčky obložíme salátovými listy, na něž rozdělíme připravenou tuňákovou pomazánku.
K chlebíčkům podáváme dobře chlazený suchý sekt
Fotky receptu Lahodné tuňákové chlebíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!