10 ks vejce
| 6 lžic strouhanka
| 1 kg vepřový bok (bůček)
| 3 lžíce hladká mouka
| podle chuti: zelené koření
| 2 lžičky vegeta
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Lahůdkový vařený bůček:
Na tuto pochoutku použijeme libovější vykoštěný bůček. Maso nakrájíme na větší kostky.
Kostky masa vložíme do mísy. Stranou si postupně rozklepneme všechna vejce. Pokud jsou všechna dobrá - nezkažená - vlijeme je do masa. Přidáme hladkou mouku, strouhanku a podle chuti přidáme vegetu, zelené bylinky - koření a nakonec dosolíme. Směs důkladně promícháme, nejlépe rukou.
Připravíme si salámová střeva nebo sáčky na malou tlačenku. V nejvyšší nouzi můžeme použít dvojitý mikrotenový sáček. Střeva důkladně napěchujeme bůčkovou směsí a pořádně zavážeme.
Střeva ponoříme do vody a pomalu vaříme při 80 - 90 °C asi 2 hodiny. Pak je necháme vychladnout. Bůček vyjmeme z obalu a necháme vychladit.
Takto připravený bůček krájíme na plátky a můžeme jej servírovat. Je skvělý ve studených mísách. V celku jej můžeme obalovat paprice, česneku nebo jiném koření a nechat marinovat. Česnek můžeme samozřejmě přidat i do syrového bůčku.
Fotky receptu Lahůdkový vařený bůček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!