Použité suroviny receptu Lasagne s boloňskou omáčkou:
500 g lasagní
| 500 g libovolného mletého hovězího masa
| 100 g nastrouhaného parmezánu
| 300 g oloupaných rajčat nakrájených na kostičky
| 50 ml oleje
| 4 stroužky česneku
| 2 cibule
| oregáno
| tymián
| bazalka
| zelená petrželka
| pepř
| sůl
| máslo
| strouhaný sýr
| 1 l bešamelu
Postup přípravy receptu Lasagne s boloňskou omáčkou:
Na pánvi na oleji osmažíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mleté a míchajíce smažíme. Na konci přidáme rajčata a koření, osolíme, opepříme a promícháme s trochou parmezánu. Do vymazaného máslem pekáčku nalijeme vrstvu bešamelu, uložíme na ní vrstvu lasagní, na ně dáme vrstvu boloňské omáčky, tu zalijeme bešamelem a ten zasypeme parmezánem. Takto pokračujeme a poslední vrstvu by měl tvořit bešamel zasypaný strouhaným sýrem. Dáme do trouby rozehřáté na 180 stupňů přibližně na tři čtvrtě hodiny.
Fotky receptu Lasagne s boloňskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!