Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Lasagne s krůtím masem, zelím a rajčaty:
250 g lasagní
| sůl
| 3 lžíce celozrnné mouky
| 3 lžíce másla
| 500 ml mléka
| 4 rajčata
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 300 g bílého hlávkového zelí
| olivový olej
| 250 g mletého krůtího masa
| 50 g Parmazánu
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Lasagne s krůtím masem, zelím a rajčaty:
Lasagne uvaříme do poloměkka. Celozrnnou mouku osmahneme na másle, zalijeme mlékem a necháme zvolna provařit. Ochutíme Solčankou. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata nakrájená na kousky a zelí na nudličky. Přidáme mleté maso a zprudka ze všech stran za stálého míchání opečeme. Pak zmírníme plamen na minimum a vše podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Ochutíme Solčankou. Do pekáčku vymazaného olejem střídavě klademe vrstvu lasagní, přeléváme připravenou bešamelovou omáčkou a zakrýváme směsí masa a zeleniny, potom dáme opět lasagne. Nakonec posypeme jemně nastrouhaným Parmazánem a zapékáme v troubě při teplotě 190 °C asi 40 minut. Na talířích jednotlivé porce sypeme jemně nasekanou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Lasagne s krůtím masem, zelím a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!