Postup přípravy receptu Lasange s hovězím masem:
Tři velké cibule, nakrájené na kostky, osmažíme v trošce oleje. Přidáme do rajčatové šťávy, ochucené pár kapkami vorcesterové omáčky, které vaříme v jiném hrnci. Na původní pánvičce po restování cibule osmažíme mleté hovězí maso. Okořeníme oregánem a rozetřeným česnekem. Upravené maso vložíme do hrnce s rajskou omáčkou. Na závěr vsypeme směs na přípravu boloňských špaget. Na dno zapékací misky nejprve dáme vrstvu rajčatové směsi. Na ní poklademe neuvařené lasagne na celou plochu v jedné vrstvě. Zalijeme sýrovou omáčkou, když je příliš hustá, rozetřeme ji rovnoměrně také do rohů. Následuje znovu vrstva rajčatové směsi, druhá vrstva lasagne a navrch přijde sýrová omáčka. Počet vrstev záleží na velikosti zapékací misky. Když nám zbyl kousek strouhaného sýra, posypeme jím povrch omáčky a necháme zapékat v troubě při 160 °C 40 minut. Jako přílohu použijeme salát z čerstvé zeleniny a česnekový chléb.