Postup přípravy receptu Ledene kocke (bosenský recept):
Těsto: smícháme 6 vajec, 6 lžic cukru, 6 lžic pol. mouky, prášek do pečiva a 2 lžíce kakaa. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180° asi 30 minut. Necháme vychladit. Mezitím svaříme 300 ml vody a 300 g cukru. Vlažným přelivem přelejeme upečené těsto.
Krém: 10 lžic cukru smícháme s 9 lžicemi hladké mouky, přidáme 200 ml mléka a dobře rozmícháme. Zbylé mléko přivedeme k varu, pak k tomu přilijeme připravenou kaši. Mícháme, dokud nám kaše nezhoustne. Hustou kaši za stálého míchání ochladíme, po ochlazení zašleháme změklé máslo (250 g). Hotový krém naneseme na upečené těsto.
Čokoládová glasura: Rozpustíme máslo a čokoládu, po vychladnutí přelijeme přes koláč.
Hotový koláč necháme minimálně 4 hodiny v ledničce.