Postup přípravy receptu Ledvinky na bazalce:
Největším problémem tohoto pokrmu jsou správně oprané a očištěné ledvinky, a to za vás většinou nikdo neudělá. Takže s chutí do toho. Každou ledvinku rozřízneme podélně na poloviny a jednoduše řečeno z ní odstraníme vše, co je bílé. Chce to ostrý nůž a trochu trpělivosti. Očištěné ledvinky pečlivě propereme ve studené vodě - i několikrát a necháme okapat. Nakrájíme je na nudličky a spaříme horkou vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Na hluboké pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme do růžova. Potom přidáme ledvinky a společně s cibulí je orestujeme. Zalijeme je připraveným vývarem z masoxu (asi 150 ml), promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas kontrolujeme a případně přilijeme vývar, ale asi 150 ml vývaru si ještě necháme stranou. Měkké ledvinky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou, dobře prošleháme a orestujeme. Zhruba po 10 minutách vrátíme maso zpět do omáčky, přilijeme zbytek vývaru a ještě asi 10 minut společně podusíme na mírném ohni. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí a černým pepřem. Bazalku opláchneme a část jí nakrájíme (část použijeme na konečné dozdobení). Utřený česnek a nakrájenou bazalku vmícháme k ledvinkám, dochutíme solí a worcesterskou omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme zbylými lístky bazalky.