Postup přípravy receptu Lehká piškotová roláda:
Vejce a cukr šleháme ve šlehači na plnou rychlost doběla (cca 5 minut), až vznikne hustá světlá pěna.
Do ní na nejmenší rychlost přidáme mouku. Plech vyložíme pečícím papírem, který namažeme olejem,
natřeme těsto a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut, až začne růžovět. Vyndáme a po cca 5 minutách
smotáme i s pečícím papírem.
Nachystáme si náplň - 1/2 pomazánkového másla, půl kelímku zakysané smetany, cukr a ovoce. Pořádně promícháme.
Po úplném vychladnutí (nebo až budeme potřebovat - těsto vydrží upečené a nenaplněné klidně týden) sejmeme papír z těsta (trocha na něm zůstane), potřeme
náplní a dáme zchladnout do lednice.