Použité suroviny receptu Lehounký pšenično-žitný chleba:
300 ml vody
| 2 lžičky cukru
| 14 g droždí
| 25 g oleje
| 2 lžičky soli
| 2 lžičky kmínu
| 2 lžíce hustého kvásku
| 2 lžíce bramborové kaše nebo bramboráku v prášku
| 3 lžíce semen
| 240 g žitné chlebové mouky
| 270 g hladké mouky
Postup přípravy receptu Lehounký pšenično-žitný chleba:
Do pekárny dáme 150 ml vody, cukr, droždí, 60 g žitné a 110 g hladké mouky a necháme projet program Těsto až do konce. Pak přidáme zbytek surovin a pekárnu zapneme na základní program.
Opsáno z : http://www.toprecepty.cz/recept/3567-lehounky-psenicno-zitny-chleba/
....přesto, že "autor" při vkládání sem musel podepsat prohlášení :
„Prohlašuji, že vkládaný kuchařský recept je mým dílem, resp. není autorským dílem žádné třetí osoby ani nezasahuje do práv třetích osob. Jsem si vědom(a) právních důsledků nepravdivosti nebo neúplnosti takového prohlášení.“
Draconic, bylo by dobré uvádět alespoň zdroje, odkud recept pochází Na Topreceptech je zákaz kopírování a i když přes to všechno někdo recept dá dále,tak je slušností vůči autorce, která recept vymyslela,vyzkoušela a vložila, ten zdroj uvést. Zdroj: http://www.toprecepty.cz/recept/3567-lehounky-psenicno-zitny-chleba/