Postup přípravy receptu Lesácký závitek:
Z očištěné a opláchnuté srnčí kýty nakrájíme přes vlákno plátky (2 na porci) a naklepeme je. Žampiony nakrájíme též na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme.
Na másle necháme zesklovatět jednu nadrobno nakrájenou cibuli, na ni vložíme připravené žampiony, podusíme je doměkka, zalijeme vejci, promícháme a necháme srazit. Směs osolíme, vmícháme kapary a jemně nakrájenou petrželovou nať. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme, přitiskneme na něj plátek anglické slaniny a potřeme jej žampionovou směsí. Poté je zabalíme a upevníme párátky.
Na oleji usmažíme druhou cibuli a závitky na ní ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a dusíme doměkka. Měkké závitky vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po osmahnutí přilijeme vodu nebo vývar ze srnčích kostí. Povařenou šťávu procedíme přes cedník.
Jako příloha k lesáckým závitkům se hodí vařené nebo opékané brambory a míchaný salát.