200 gramů dlouhé piškoty
| 600 gramů šlehačky
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 1 menší hrst krystalového cukru
| 350 gramů Gervais natur pomazánkové máslo bez příchutě
| 5 lžiček rozpustné kávy
| 1/4 litru horké vody
| 10 lžic rumu či amarata či vaječného koňaku
| 3 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Letní dort za studena:
1. Tři šlehačky (600 g) vyšleháme do husta.
2. Zašleháme dva vanilkové cukry a hrst
krystal. cukru.
3. Do toho jemně zašleháme přírodní Gervais (350
gramů).
4. Z horké vody (1/4 l) a rozpustné kávy (5 lžiček)
připravíme silnou kávu.
5. Do vychladlé kávy dáme rum (10 lžic) nebo co si
vybereme.
6. Do dortové formy (průměr 26 cm klademe na dno
piškoty namočené do poloviny z jedné strany v
kávě s rumem suchou částí dolů.
7. Na to dáme vyšlehanou hmotu (nemusíme šetřit).
8. Na to zase namáčené piškoty.
9. Nakonec dáme zase hmotu (vše jde rychle)
10. Dort dáme na den (stačí 3 hodiny) do lednice.
11. Před podáváním posypeme přes sítko kakaem.
Je to dobré a nepříliš sladké osvěžení.
je to varianta tiramisu a je strašně dobrý a lehounký.Budeteli ho chtít udělat do menší formy zmenšete v příslušném množství přísady.Tenhle je pro větší návštěvu.Kousků si nařežete podle velikosti i 18. Stally