Postup přípravy receptu Letní guláš:
Maso opereme (u ramínka vyjmeme kost), přebytečné sádlo odkrojíme a ihned je vyškvaříme. Je-li tuku mnoho, slijeme jej do menšího hrnečku i se škvarky a ponecháme jako pomazánku na chléb. V kastrolu necháme jen dvě lžíce vyškvařeného sádla a na ně dáme rozkrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. K cibuli přidáme mletou sladkou papriku, rozkrájené osolené maso a dusíme. Občas masem zamícháme, aby se nepřichytilo, a podlijeme je vodou. Když je maso téměr měkké, zaprášíme je hladkou moukou, osmahneme ji, zalijeme vývarem, dobře zamícháme a necháme nejméně 10 minut povařit, aby se omáčka spojila dohladka. Potom k němu přidáme na kolečka rozkrájený pórek, kedlubny a rajče a vše znovu dusíme. K letnímu guláši podáváme vařené brambory a jako přílohu hlávkový salát či okurkový salát.