Postup přípravy receptu Liběchovický pstruh v alobalu:
Pstruhy vykucháme, hlavy odřízneme, ryby stáhneme, vykostíme, rozporcujeme a osolíme. Polovinu másla rozpustíme na pánvi a upečeme na něm připravené porce pstruhů. Citron oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Rýži uvaříme. Žampiony očistíme, tence pokrájíme a dusíme na druhé polovině másla. Měkké houby vmícháme do rýže. Připravíme si 4 čtverce alobalu asi 20 x 20 cm. Do středu alobalu dáme vždy čtvrtinu žampionové rýže, na ni položíme pečené porce ze pstruhů, navrch položíme kolečko citronu s kopečkem tresčích jater. Alobal uzavřeme, položíme do pekáčku a v horké troubě zapékáme 5 minut. Podáváme na talíř v alobalu, který při tom rozřízneme. Posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.