200 g nízkotučné mozzarelly (mozzarelly light)
| 2 velké lilky
| 250 g šťavnatých rajských jablíček
| 1 malá cibule
| dle chuti bazalka
| dle chuti sůl
| 1 polévková lžíce olivového oleje
| dle chuti pepř (lépe bílý)
| dle chuti tymián
Postup přípravy receptu Lilek s mozzarellou:
Nakrájejte lilek na kolečka 3 - 4 mm silná. Posypte je trochu solí a nechte asi půl hodiny odstát. Pak je omyjte, osušte a na trošce oleje osmahněte.
Na omáčku použijeme rajčata, která necháme vařit na mírném ohni v hrnci 20 minut s jednou malou cibulí nakrájenou na kostičky. Posolte, popepřete, přidejte bazalku a tymián a dovařte.
Do zapékací mísy či pekáče dejte osmažená kolečka lilku, na ně dejte na plátky nakrájenou mozzarellu a pak dejte omáčku z rajčat.
Dejte do trouby rozehřáté na 180°C na cca. 20 minut. Je možné ještě pokrm posypat strouhaným parmazánem.
Podáváme samotné a nebo s celozrnným pečivem či celozrnnými těstovinami.
Dobrou chuť. :-)
Fotky receptu Lilek s mozzarellou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!