Postup přípravy receptu Lilky plněné masem:
Lilky zbavíme řapíku, propícháme vidlíčkou a namočíme na 2 hodiny do studené vody. Pak je oloupeme, podélně rozpůlíme, opatrně vydlabeme lžičkou prostředek, povaříme jej v osolené vodě a pak zchladlý nasekáme. Maso semeleme nebo drobně nasekáme. Na 3 lžících oleje zpěníme nasekanou cibulku, přidáme maso, prostředek lilků, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a sekaným česnekem a opékáme, dokud se nevyvaří štáva. Pak necháme vychladnout. Do ochlazené nádivky přidáme ušlehané vejce, dobře promícháme a směsí plníme vydlabané lílky. Naskládáme je do vymaštěného kastrolu, zakapeme olejem, podlijeme vodou a půl hodiny dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme protlak a podáváme. Příloha-brambory.