210 g hladké mouky
| 140 g Hery
| 70 g cukru moučky
| 2 žloutky
| Krém:
| 100 g cukru moučky
| 1 vejce
| 150 g másla
| 1 lžička silné černé kávy
| Poleva:
| 100 g cukru moučky
| 2 lžičky silné černé kávy
Postup přípravy receptu Linecké moka řezy:
Tuk do těsta vyndáme z lednice, aby měl pokojovou teplotu. Přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny v lednici. Těsto rozválíme na dva pláty a každý pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C asi 7 minut. Připravíme si krém: do mísy vložíme cukr moučku a vejce a ve vodní lázni vše vyšleháme do tuhé pěny a necháme vychladit. Vyšleháme máslo, dáme do něj lžíci kávy a přimícháme vychladlou směs. Hotový krém rozetřeme mezi pláty upečeného těsta. Na závěr připravíme polevu smícháním moučkového cukru a kávy. Řezy polevou polijeme, necháme ztuhnout a pak nakrájíme na malé kostky. Povrch můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Fotky receptu Linecké moka řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!