Použité suroviny receptu Listový štrúdl s mletým masem:
2 - 3 lžic hladká mouka
| 4 lžíce olej
| 2 ks vejce
| 500 g mleté maso
| 1 balíček listové těsto
| podle chuti:
| 2 - 3 stroužků česnek
| dle chuti: sůl a mletá sladká paprika
| dle chuti: majoránka
| dle chuti: kečup
| dle chuti: mletá pálivá paprika
Postup přípravy receptu Listový štrúdl s mletým masem:
Česnek očistíme a prolisujeme. Maso rozdrolíme na kousky.
V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme maso a zprudka jej osmahneme. Přidáme kečup, česnek a ochutíme sladkou paprikou a majoránkou. Maso již jen krátce osmahneme, odstavíme a necháme vychladnout. Do masa rozklepneme vejce, přidáme trochu mouky a osolíme. Můžeme lehce opepřit a důkladně promícháme.
Listové těsto vybalíme a vyválíme na 2 placky o něco silnější než na sladký štrúdl. Na placky těsta rozložíme masovou náplň a vše zavineme. Záviny přemístíme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a v předehřáté troubě listový štrúdl s mletým masem pečeme dozlatova.
Listový štrúdl s mletým masem necháme trochu vychladnout, nakrájíme jej na šikmé řezy a můžeme podávat.
Fotky receptu Listový štrúdl s mletým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!