asi 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
| 2-3 jarní cibulky
| 100-120 g tvrdého sýra
| 1-2 lžíce zakysané smetany
| 1 lžíce majonézy
| 1 lžíce nakrájené petrželky
| 1/4 lžičky sladké mleté papriky
| 2 velké oválné žemle
| asi 12 oliv plněných červenou paprikou
Postup přípravy receptu Lodičky s tuňákem:
V misce promícháme okapaného tuňáka, nadrobno nakrájenou cibulku i s natí, třetinu nebo polovinu vastrouhaného sýra, zakysanou smetanu, majonézu, petrželku a mletou papriku. Žemle překrojíme, část střídky odstraníme a žemle naplníme tuňákovou směsí. Ozdobíme překrojenými olivami a posypeme zbylým sýrem. V předehřáté troubě nebo pod grilem žemle zapékáme, až se sýr roztaví a zapeče dozlatova.
Fotky receptu Lodičky s tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!